Proračun za građane za 2018. godinu

svmlad

nacelnik

Poštovani građani,
predstavljamo Vam „Proračun za građane“ za 2018. godinu. U njemu je prikazano na koji način Općina Čaglin prikuplja i investira sredstva. Kako bismo Vam omogućili uvid u rad naše Općine i učinili je što transparentnijom ušli smo u projekt koji se nalazi na Internet stranici www.proracun.hr te na našoj službenoj stranici www.opcina-caglin.hr.

Kako bismo Vam pokazali za čega planiramo izdvojiti novac iz Proračuna predstavljamo Vam projekt „Proračun za građane“. Veliki dio novca iz proračuna planiramo za rekonstrukciju Kolodvorske ulice u Čaglinu, održavanje i modernizacija javne rasvjete, uređenje groblja i izgradnju mrtvačnice kao i uređenje i obnovu društvenih domova. Dio novca izdvojili smo za uređenje i održavanje javnih površina, puteva i nerazvrstanih cesta.

Projekti koji su nam u planu jesu izgradnja ambulante u Čaglinu i izgradnja reciklažnog dvorišta. Ulaganje u obrazovanje nam je jako bitno, jer mladi i obrazovani ljudi temelj su našeg društva i budućnosti, s toga smo za naše studente izdvojili novac za stipendije, učenicima osnovnih škola osigurali smo sredstva za nabavu udžbenika, osigurana su sredstva za sufinanciranje prijevoza srednjoškolcima , te sredstva za rad predškole.

Kako bismo našim najmlađima pružili ustanovu u kojoj će se kroz igru i zabavu pripremati za školu ove godine u planu je završetak izgradnje Dječjeg vrtića, što nam je bio jedan najvažnijih projekata. Socijalno ugroženim stanovnicima osiguravamo jednokratne novčane pomoći , te pomoć kod plaćanja električne energije i vode . Dio novca iz proračuna izdvojili za udruge koje nas predstavljaju i koje njeguju našu tradiciju i kulturu.

Dragi stanovnici izdvojili smo dio projekata koje želimo realizirati u 2018. godini.
Ukoliko mislite kako nam je još nešto potrebno kako bismo poboljšali našu Općinu
molimo da nam napišete.

Vaš Načelnik!

Prilog:

Govor načelnika i opis Poračuna za 2018. godinu – Općina Čaglin

About the author /