TURNIR ŠAHISTA I STRIJELACA U ČAGLINU

sah

ČAGLIN – Šahovski klub Čaglin organizirao je tradicionalni šahovski turnir u povodu Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, sa do sada najvećim odzivom šahista jer su nastupila 84 šahista na 42 table među kojima su bila mnoga poznata imena svijeta šaha, ali i žene šahisti, te dosta mladih šahovskih nada. Bila je to i prva službena sportska manifestacija održana u novoizgrađenoj čaglinskoj sportskoj dvorani koja će uskoro biti i svečano otvorena.
– Počeli smo prije četiri godine u želji da dostojno obilježimo ova naša tri praznika, sa samo desetak šahista, pa nam je izuzetno drago da smo već na ovom četvrtom izdanju dosegli veliku brojku od 84 šahista. Naša intencija je da to bude jedan ozbiljan turnir po kojemu bi bila poznata naša mala općina Čaglin. Uz našu općinu Čaglin veliki sponzor ovog turnira je i Filip Kovačević, koji je rođen ovdje u Sovskom Dolu i dobro poznat šahovskoj javnosti Hrvatske. Osim domaćih igrača i šahista klubova s područja Požeško-slavonske županije imamo šahista iz ostalih slavonskih županija, jednu grupu iz Zagreba te šahista iz cijele države. Na turniru smo imali nazočno nekoliko šahovskih velemajstora i internacionalnih majstora što daje dodatnu težinu ovom turniru – istakao je predsjednik Šah kluba Čaglin Željko Jakopović, koji očekuje da će općina Čaglin u novoj sportskoj dvorani organizirati više sportskih aktivnosti i kulturnog života, te potaći nove udruge na rad.

Nakon odigravanja devet kola dobiveni su pobjednici turnira, od kojih je pet nagrađeno i novčanim nagradama, a ostali poklon paketima. Prvo mjesto osvojio je GM Hrvoje Stević iz GŠK Solin Cemex, drugi je bio IM Rudolf Sertić iz ŠK Đakovo, treći GM Mladen Palac iz ŠK Zagreb, četvrti GM Zoran Jovanović iz ŠK Liburnija iz Rijeke i peti IM Nenad Mrkonjić iz ŠK ETF Osijek. Posebno je nagrađena i najbolje plasirana žena WIM Rajna Šargač iz ŠK Slatina, najbolji kadet Erik Hajpek iz ŠK Đuro Đaković Slav. Brod, te najbolje plasirani domaći igrač Zdenko Poljaković, član ŠK Čaglin.

UDVDR ORGANIZIRALA TURNIR U STRELJAŠTVU

Svoj prilog obilježavanju tri Dana značajna za RH dali su i članovi UDVDR, ogranak Čaglin organizirajući turnir u streljaštvu, zračna puška na otvorenom. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 18 strijelaca iz Požeško-slavonske županije. Najbolji je bio Zdravko Brkanović s 136 krugova, drugi je bio Danijel Borevac s 120 krugova i treći Filip Kovačević s 118 krugova. Strijelcima su medalje uručili zamjenik župana Željko Jakopović i načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač.
IZVOR ČLANKA POŽEGA.EU

About the author /